Филми 7 Онлайн

Wolyn / Волин / Hatred (2016) (Полша)

Главната героиня във филма е полско момиче Зося Гловацка. Девойката се влюбва в млад украинец на име Петро Хапиню. Родителите на Зося обаче, са против влюбените да сключат брак, тъй като искат да омъжат дъщеря си за по-възрастен богат поляк-вдовец. Но идва лятото на 1941 година и в селото пристига хитлеристката армия. Тя бе посрещната от местните украински фашисти с радостните възгласи „Слава на Хитлер! Слава на Бандера!“. Така настъпва и новият ред в селото. Като за начало националистите избиват евреите, с които по-рано съжителствали мирно. След това в списъка за “неправилни националности“ се озовават и поляците. Така започва „Волинското клане“ – масови зверски убийства на поляци от бандите на УПА (Украинска въстаническа армия – мащабна военна сила на Организацията на украинските националисти). Целта им бе етническо прочистване на украинската нация от други “мръсни“ нации.

„След този филм полско-украинските отношения ще бъдат обтегнати още 10 години“, заяви украинският поет Андрей Любка.

„Но Смажовски е само режисьор, който претендира за историческа обективност, а сценарият вие сами написахте“, заяви в отговор полският режисьор. Wolyn / Волин / Hatred (2016)

Loading...
ГЛЕДАЙ ОНЛАЙН

    Wolyn / Волин / Hatred (2016) (Полша) Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен ...
    Гледай Wolyn / Волин / Hatred (2016) (Полша) онлайн
    филми (Полша) и нови филми 2017!

Всички коментари: 0
Коментар
Име *:
Email *:
Код *:
Филми 7 Онлайн © 2018 uCoz